Skip to main content

3AMK: Aineistot

Painettujen aineistojen haku

Kirjastojen kokoelmat

Voit hakea kaikkien 3AMK-kirjastojen painettuja aineistoja korkeakoulujen Finna-hakupalveluista.

E-aineistot

Alla olevista linkeistä näet kaikki erilaiset e-aineistot, joita korkeakoulukirjastoille on hankittu opiskelijoiden käyttöön. E-aineistoihin kuuluu esimerkiksi artikkelitietokantoja, sanomalehtitietokantoja, tilastotietokantoja ja sanakirjoja.

Kirjastojen e-aineisto-oppaat

E-aineistoja on paljon ja niiden käyttö voi tuntua hankalalta, mutta tiedonhakuoppaat auttavat ongelmatilanteissa. Niistä saat tietoa siitä, mitä eri tietokannat sisältävät ja miten niistä kannattaa hakea tietoa. Tiettyyn koulutusalaan keskittyvistä oppaista saat tietoa kyseisen alan parhaista tiedonlähteistä.

E-aineistojen käyttöoikeuksista

Mitä ovat lisensioidut e-aineistot

Korkeakoulukirjastot maksavat lisenssimaksuja erilaisista e-aineistoista. Tyypillisiä lisensioituja e-aineistoja ovat mm. e-kirjapaketit, lehti- ja artikkelitietokannat sekä erilaiset hakuteokset ja portaalit.

Ketkä saavat käyttää lisensioituja e-aineistoja

  • Paikan päällä kirjastossa

Kaikki kirjastossa asioivat voivat käyttää lisensioituja aineistoja paikan päällä kirjaston tietokoneilla, sillä korkeakoulun verkossa ne ovat vapaasti käytettävissä. 

  • Etänä

Etänä esimerkiksi kotoa lisensioituja aineistoja voi käyttää vain omilla verkkotunnuksilla kirjautumalla. Kirjaudut siis oman korkeakoulusi verkkokirjastoon ja saat käyttöösi sen tarjoamat e-aineistot.

Aineistojen käyttöehdot

Aineistokohtaisista käyttöoikeuksista löydät tietoa FinELibin sivuilta, aineistojen sivuilta tai kysymällä kirjastosta.

Verkkotunnukset

Verkkotunnuksista vastaa kunkin korkeakoulun IT-hallinto.

Verkkotunnuksiin liittyviä ohjeita

Kysymykset verkkotunnuksiin liittyen

HUOM! Ilmoita kysymyksesi yhteydessä nimesi, oma korkeakoulusi ja mitä opintoja olet suorittamassa. Käytä oman korkeakoulusi sähköpostia.