Skip to main content

3AMK: Tervetuloa

Ajankohtaista 3AMK-kirjastojen Koha-projektista

3AMK-kirjastojen yhteistyö syvenee  
30.1.2019

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot siirtyvät ensi kesänä Kohaan – avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmään. Kirjastot yhdistävät tietokantansa ja kokoelmansa ja sitä myötä käytänteensä.  

Mikä muuttuu? 

  •     3AMK-kirjastoilla on yksi yhteinen verkkokirjasto ja yhteinen asiakasrekisteri. 
  •     Kaikkien kolmen kirjaston aineistot ovat kaikkien haagahelialaisten käytettävissä 
  •     Haaga-Helian kirjastokortti käy Laureassa ja Metropoliassa 
  •     Laina-ajat ja käyttösäännöt yhtenäistetään 3AMK-kirjastoissa 

Muutoin kirjastot jatkavat erillisinä toimijoina.  

Uusista käytänteistä ja järjestelmämuutoksen aiheuttamista katkoista tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.  ​

Tervetuloa

Tämä opas on suunnattu Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisiä opintoja suorittaville opiskelijoille.

Oppaasta saat tietoa siitä, miten voit hyödyntää kaikkien kolmen kirjaston tarjoamia palveluja ja aineistoja.

Oppaan välilehdiltä löydät tietoa esimerkiksi painettujen ja elektronisten aineistojen käytöstä.

Kirjastokortit ja lainaaminen

Lainaoikeus

AMK-kirjastot ovat kaikille avoimia kirjastoja eli ei tarvitse olla kyseisen korkeakoulun opiskelija saadakseen kirjastokortin. Jokaisella kirjastolla on oma asiakasrekisteri. Voidaksesi lainata kirjoja tietystä kirjastosta tietosi tulee lisätä kyseisen kirjaston asiakasrekisteriin. Asiakkuuden lisääminen tapahtuu kirjaston asiakaspalvelussa. Otathan mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (ajokortti, passi, henkilökortti).

Kirjastokortit

Jokaisella kirjastolla on oma kirjastokortti. Voit kuitenkin halutessasi käyttää oman korkeakoulukirjastosi kirjastokorttia yhteistyökirjastoissa. Näytä kortti asiakastietojen lisäämisen yhteydessä, jolloin se aktivoidaan käyttöön myös yhteistyökirjastossa.

Kirjat kulkevat

Kirjakuljetukset

Kirjat kulkevat kirjaston toimipisteestä toiseen kunkin korkeakoulun sisällä. Voit varata kirjoja korkeakoulun muilta kampuksilta ja palauttaa kirjat mihin tahansa saman korkeakoulun kampuskirjastoon. Palautathan siis Haaga-Helian kirjat Haaga-Helian kirjastoihin, Laurean kirjat Laurean kirjastoihin ja Metropolian kirjat Metropolian kirjastoihin.

Kaukopalvelu

Jos haluamaasi kirjaa ei löydy lainkaan pääkaupunkiseudun kirjastoista, voit pyytää kirjastoa kaukolainaamaan sen sinulle. Kaukolainaus saattaa joissain tapauksissa olla maksullista. Varmistathan asian omasta kirjastostasi.

Tilat ja niiden käyttö

Jokaisen kirjaston tilat ovat avoimet ja kaikkien käytettävissä. Yksittäiset tilat, esimerkiksi varattavat ryhmätyötilat, voivat olla rajattuja vain kyseisen korkeakoulun opiskelijoille, mutta muutoin kaikki ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastojen tiloja.

Ohjeita ja oppaita

Uusi opiskelija saa tietoa kirjastopalveluiden käytöstä joko käyttöoppaasta (Metropolia) tai kirjaston nettisivuilta (Haaga-Helia ja Laurea). Lisäksi Haaga-Helian kirjaston käyttöä voi opiskella opastusvideoiden avulla.