Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Erilaisen oppijan kirjasto-opas: Palvelusi Haaga-Helian kirjastossa

Laina-aika

Pidempi laina-aika kurssikirjoille

Saat kurssikirjoille pidemmän laina-ajan 28 vuorokautta (normaalisti 14 vrk).

Sitä varten tarvitset todistuksen lukivaikeudesta. Saat sen Haaga-Helian erityisopettajalta . Todistus voi olla myös neuropsykologin tai lääkärin kirjoittama lausunto.

Esitä todistus kirjastossa. Asiakastietoihisi merkitään, että sinulla on oikeus saada kurssikirjoille pidempi laina-aika. Sen jälkeen saat pidemmän laina-ajan automaattisesti aina, kun lainaat tai uusit kurssikirjoja.

Apuvälineet lukemisesteisille

Lukiviivaimia ja seeprakalvoja lainaksi

Lukiviivain helpottaa lukemista. Se vähentäa valkean paperin ja mustan tekstin kontrastia ja auttaa rivillä pysymisessä, jos "rivit hyppivät". Lukiviivaimia on erivärisiä. Seeprakalvossa on useita värejä ja sillä voit testata, minkä värinen lukiviivain auttaa sinua parhaiten.

  • Pasilan kampuksen kirjastossa on lainattavana lukiviivaimia ja seeprakalvoja. Voit pyytää niitä myös toimitettavaksi muihin toimipisteisiin.
  • Lainausoikeus on niillä, joilla on käytössä 28 vuorokauden laina-aika kurssikirjoille.

Vastamelukuulokkeita kirjastossa käytettäväksi

  • Haagan, Malmin ja Pasilan kampusten kirjastossa on lainattavana vastamelukuulokkeita, joita voi käyttää kirjastossa, mutta ei lainata kotiin.
  • Käyttöoikeus on niillä, joilla on käytössä 28 vuorokauden laina-aika kurssikirjoille.

Kirjastojen yhteystiedot

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement