Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kirjaston palvelut: Käyttösäännöt

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Metropolia Ammattikorkeakoulun kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt

Käyttöoikeus

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot ovat kaikille avoimia kirjastoja. Osalla asiakkaista on rajoitettuja käyttöoikeuksia. Tarkemmat tiedot saat kirjastoista.

Lainausoikeus

Saat kirjastokortin esittämällä valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen ja ilmoittamalla yhteystietosi. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin vain, jos hänen huoltajansa suostuu siihen. Huoltaja on vastuussa lainoista.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Ilmoita muutoksista kirjastoon.

Olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta. Ilmoita kadonneesta kortista kirjastoon. Vastuu kortin käyttämisestä säilyy katoamisilmoitukseen asti kortin haltijalla.

Asiakasrekisteri ja tietosuoja

Henkilötietosi tallennetaan kirjaston asiakasrekisteriin, joka on tarkoitettu ainoastaan kirjaston toimintaan liittyvään käyttöön. Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja sinusta on tallennettu. Tietosuojaseloste (pdf)  on luettavissa Haaga-Helian verkkosivuilla.

Lainaus ja uusiminen

Aineistojen laina-ajat vaihtelevat. Kirjastossa on myös aineistoa, jota ei lainata. Katso tarkemmat tiedot laina-ajoista ja -oikeuksista.

Voit uusia lainasi verkossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon. Lainan voi uusia, mikäli siihen ei kohdistu varauksia, etkä ole lainakiellossa. Uusintakertojen määrä on rajallinen.

Erääntyneet lainat

Eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista kertyy myöhästymismaksuja. Voit menettää lainausoikeutesi, jos sinulla on maksamattomia maksuja yli lainakieltorajan. Katso erillinen hinnasto.

Lähetämme lainojen erääntymisestä muistutuksia sähköpostitse. Olet velvollinen maksamaan myöhästymismaksut myös niissä tapauksissa, että et ole saanut myöhästymisilmoituksia tai lainojen uusiminen ei ole onnistunut verkkopalvelun käyttökatkoksen tai muun teknisen häiriön takia.

Lainausoikeuden saat takaisin palauttamalla myöhässä olevan aineiston ja maksamalla myöhästymismaksut. Mikäli lainaamasi aineisto katoaa tai vahingoittuu, sinun on korvattava se vastaavalla aineistolla tai maksettava hinnaston mukainen korvausmaksu.

Mikäli et uusi tai palauta lainojasi ja maksa maksuja, asia siirtyy perintätoimiston hoidettavaksi.  Perintätoimisto lähettää sinulle maksuvaatimuksen palauttamattomasta aineistosta ja maksamattomista myöhästymismaksuista. Maksuvaatimus sisältää aineiston korvausmaksun, myöhästymismaksun ja perintäkulut sekä mahdollisesti lain mukaisen viivästyskoron. Perintä koskee myös alle 18-vuotiaan lainaamaa aineistoa. Laskun maksamisen jälkeen et ole oikeutettu hyvitykseen, vaikka palauttaisit aineiston. 

Varaukset

Voit tilata aineistoa Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjaston toimipisteistä toiseen. Haaga-Helian Vierumäen kirjaston kokoelmissa on rajoituksia varaamiselle.

Varauksia voit tehdä verkkopalvelussa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon. Et voi varata itselläsi lainassa olevaa aineistoa ja sinulla voi olla samaan julkaisuun vain yksi varaus.

Kaukopalvelu

Voimme tilata sinulle kaukopalveluna toisista kirjastoista aineistoa, jota ei ole Haaga-Helian, Laurean tai Metropolian kirjastoissa. Kaukopalvelusta peritään siitä aiheutuvat kustannukset. Lisätietoja kirjaston verkkosivuilta.

Kirjaston kokoelmista lähetetään rajoitetusti kaukolainoja ja jäljenteitä muille kirjastoille.

Maksut

Hinnasto on nähtävillä kirjaston verkkosivuilla.

Tilojen ja laitteiden käyttäminen

Tarjoamme luku- ja työskentelytiloja opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin. Kirjastossa tulee käyttäytyä työskentelyrauhaa kunnioittaen ja käyttää laitteita organisaation tietohallinnon käyttösääntöjen mukaisesti.

Aukioloajat ja niiden poikkeukset ovat nähtävillä kirjaston ovessa ja verkkosivuilla.

Sääntöjen noudattaminen

Allekirjoittamalla kirjastokortin sitoudut noudattamaan käyttösääntöjä. Jos et noudata kirjaston sääntöjä ja ohjeita, voit menettää lainausoikeuden tai muun käyttöoikeuden määräajaksi tai kokonaan.

Kirjastoilla on oikeus päivittää käyttösäännöt tarvittaessa. Käyttösäännöt ovat nähtävillä kirjastoissa ja niiden verkkosivuilla.

 

Käyttösäännöt ovat voimassa 20.5.2019 alkaen.

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement