Skip to Main Content

Kirjaston palvelut: Lainaa, uusi, varaa, palauta

Lainaa, varaa, uusi tai palauta

Lainaa

Voit lainata 3AMK-kirjastojen eli Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuskirjastojen painettuja aineistoja ja pyytää kirjoja omaan kampuskirjastoosi maksutta. Vierumäen kampukselta toimitetaan aineistoa vain, jos sitä ei ole muiden kampusten kokoelmissa. Vierumäen kokoelmissa olevia LPT-kurssikirjoja lainataan vain Suomen urheiluopiston opiskelijoille. Niitä ei lähetetä muihin kirjastoihin.

Laina-ajat

3AMK-kirjastoissa laina-ajat ovat

  • 2 viikkoa (lyhytlainat),
  • 4 viikkoa (yleiskokoelma) tai
  • ei lainata (mm. käsikirjat)

Asiakkaalla voi olla maksimissaan 100 lainaa kerrallaan. Jos lainojen maksimimäärä on täynnä, asiakas voi lainata (tai noutaa varauksia) palautettuaan osan lainoista.

Jos olet Haaga-Helian opiskelija ja sinulla on lukemiseste, voit saada pidemmän laina-ajan lyhytlainoihin. Katso tarkemmin alta.

Varaa

Varausten ja kuljetuspyyntöjen teko hoituu HH Finnassa. Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun varaamasi aineiston voi noutaa. Noutoaika on viisi arkipäivää. Muista hakea varauksesi tai peruuttaa tarpeettomat varaukset. Noutamattomista varauksista perimme maksun (lisätietoja hinnastosta).  Varauksen voi peruuttaa HH Finnassa ja Tuudossa, jos teos ei ole vielä noudettavissa. Jos varaus on ehditty jo käsitellä, onnistuu peruuttaminen ottamalla yhteyttä noutopaikaksi valittuun kirjastoon.

Varauksia voi kerrallaan olla enintään 50.

Varattu aineisto haetaan itsepalveluhyllystä ja lainataan lainausautomaatilla

Varatun kirjan välissä olevaan varausliuskaan tulostuu varaustunnus, joka on oletusarvoisesti oma nimesi. Jos et halua nimesi näkyvän varauksen yhteydessä, pyydä kirjastoa muuttamaan varaustunnuksen (luomaan aliaksen) tällä lomakkeella.

Uusi lainat

Voit uusia lainasi Tuudossa tai kirjautumalla HH Finnaan. Uusiminen onnistuu, jos aineistoon ei ole varauksia. Lainoja voi uusia kaikkiaan 15 kertaa.

Palauta lainat

Lainat voi palauttaa mihin tahansa 3AMK-kirjastoon (Haaga-Helia, Laurea tai Metropolia, katso yhteystiedot). Jos palautat tai uusia lainoja myöhässä, perimme myöhästymismaksun. Myöhästymismaksujen suuruuden voit tarkistaa hinnastosta.

Lainoja voi palauttaa myös silloin, kun kirjasto on suljettu. Tällöin palautukset kirjataan seuraavalle aukiolopäivälle. Kaikissa Haaga-Helian kirjastoissa on palautuslaatikko kirjaston ulkopuolella, kiinteistön sisätiloissa.

Haaga-Helian opiskelijat, joilla on lukemiseste

Jos sinulla on lukemiseste, voit saada kirjastosta 2 viikon lyhytlainat lainaan neljäksi viikoksi

Ota yhteyttä kirjastoon ja esitä Haaga-Helian erityisopettajan todistus lukivaikeudestasi. Todistus voi olla myös erityisopettajan, neuropsykologin tai lääkärin kirjoittama lausunto. Tieto pidemmästä laina-ajasta tallennetaan tietoihisi kirjastojärjestelmässä.

Lukemisesteiset opiskelijat voivat lainata kurssikirjoja äänikirjoina maksutta Celia-kirjastosta

Äänikirjoja saa lainaan liittymällä Celia-kirjaston asiakkaaksi. Voit rekisteröityä Celian asiakkaaksi minkä tahansa Haaga-Helian kirjaston kautta. Varaa aika rekisteröintiin. Sinun ei tarvitse esittää kirjastolle todistusta lukemisesteestä. Jos tarvitsemaasi kurssikirjaa ei ole Celiassa valmiiksi äänikirjana, se voidaan tehdä sinulle. Uuden äänikirjan tekeminen kestää noin kolme kuukautta, joten tilaa kirja ajoissa.

Saat tarvittaessa apua tilauksen tekemiseen Haaga-Helian kirjastosta. Lisää vinkkejä saat Erilaisen oppijan oppaasta.

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement