Skip to main content

Kirjasto- ja tietopalvelut henkilökunnalle: Tervetuloa

Tietoa tästä oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan kirjaston palveluista henkilökunnalle. Puuttuuko oppaasta jotakin? Kerro meille kehitysehdotuksesi.

Kirjastokortti

Täytä kirjastokorttihakemus verkossa ja tule kirjastoon käymään. Jos olet uusi haagahelialainen, saat kirjastokortin kätevästi kirjastoperehdytyksesi yhteydessä. Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja jokainen on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Siksi emme suosittele kortillasi lainatun aineiston edelleen lainaamista esimerkiksi opiskelijoille.

Kun olet saanut kirjastokortin, käy liittämässä se omaan HH Finna -tiliisi. Näin pystyt jatkossa varaamaan ja uusimaan lainojasi HH Finnan kautta.

Halutessasi voit myös aktivoida kirjastokorttisi Tuudo-sovellukseen.

Asioiminen kirjastossa

Yhteystietomme ja aukioloaikamme näet täältä

Ethän vie kirjastosta aineistoa lainaamatta sitä lainausautomaatilla tai asioimatta kirjastohenkilökunnan kanssa.

Jos haluat vaikkapa tuoda opiskelijaryhmän tutustumaan kirjastoon aukioloaikojen ulkopuolella, sovithan asiasta etukäteen kirjaston kanssa.

Lainaa, varaa, uusi lainoja

Lainaus henkilökunnan jäsenille

  • laina-ajat 14 vrk tai 28 vrk
  • kirjasto uusii lainat 10 kertaa, mikäli niihin ei ole varauksia
  • ei myöhästymismaksuja Haaga-Helian kirjoista (Laurean ja Metropolian kirjoista maksetaan myöhästymismaksut)

Aineistoa on hyvä palauttaa kirjastoon jo ennen eräpäivää, jos et enää tarvitse sitä. Näin saamme aineistoa kaikkien kirjaston asiakkaiden käyttöön.

Tee varaus tai tilaa kirja toisesta toimipisteestä HH Finnassa

  • Kuljetukset Helsingissä joka arkipäivä, Helsingin ja Porvoon välillä tiistaisin ja torstaisin. Vierumäen ja muiden toimipisteiden välillä lainat kulkevat postin välityksellä. Laureasta ja Metropoliasta kuljetetaan kirjoja Haaga-Helian Pasilaan tiistaisin ja torstaisin.
  • Varaamasi aineisto voidaan toimittaa suoraan postilokeroosi, mikäli toimipisteessäsi on näin sovittu.

Lainojen tarkistaminen ja uusiminen

HH Finnan etusivulta pääset kirjautumaan HH Finna -tiliisi ja uusimaan lainasi. Asiakastietoihin kirjaudut Haaga-Helian verkkotunnuksillasi. Ensimmäisellä kerralla kannattaa käydä myös vaihtamassa PIN-koodi omaksi henkilökohtaiseksi koodiksesi. Tarvitset PIN-koodia automaateilla lainaamiseen.

 

Palautukset onnistuvat

  • mihin toimipistekirjastoon tahansa, myös Laureaan ja Metropoliaan
  • kirjaston ulkopuolella olevaan palautuslaatikkoon, kun kirjasto on suljettu
  • myös kirjaston postilokeroon

 

Jos aineistoa ei löydy kirjastostamme

Voit tehdä kirjastolle hankintaesityksen

Etsi muista kirjastoista

Jos tarvitsemasi teos on loppuunmyyty tai sitä ei voida jostain muusta syystä hankkia kirjaston kokoelmaan, tarkista teoksen saatavuus muista kirjastoista. Hyviä paikannusvälineitä ovat mm. 

Kaukopalvelu

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisista kirjastoista on mahdollista saada aineistoa Haaga-Helian kirjastoon kaukolainana. Kaukopalvelu on henkilökunnalle maksutonta. Emme kuitenkaan pyydä kaukolainoja pääkaupunkiseudun kirjastoista. Jos etsimäsi kirja on lainattavissa toisesta kirjastosta pääkaupunkiseudulla, asioi suoraan kyseisen kirjaston kanssa.