Skip to Main Content

Mendeley-viitteidenhallintaohjelma: Järjestä viitteet kokoelmiin

Mendeleyn kokoelmat

Mendeleyssa viitteet järjestetään kokoelmiin (Collections).

Tilillä on valmiina seuraavat kokoelmat:

  • All References: kaikki viitteet
  • Recently Added: 30 vuorokauden aikana lisätyt viitteet
  • Recently Read: viitteet, jonka liitteenä oleva PDF-tiedosto on avattu Mendeleyssa 30 vuodokauden aikana
  • Favorites: suosikkeihin lisäämäsi viitteet
  • My Publications: jos olet lisännyt kirjoittamiasi julkaisuja Scopuksen tutkijatilille (Scopus Author Profile), ne näkyvät tässä kokoelmassa
  • Duplicates: Mendeley tunnistaa tupliksi vain tieteelliset artikkelit, joilla on sama DOI-tunniste
  • Trash: poistetut viitteet säilyvät roskakorissa, kunnes ne poistaa lopullisesti

Omat kansiosi näkyvät kohdassa Collections.

Uuden kokoelman luonti ja viitteiden siirto kokoelmaan

Luo uusi kokoelma (Collection) valitsemalla Mendeley-tililläsi vasemman reunan sivupalkista New Collection. Anna kokoelmalle nimi.

Siirrä haluamasi viitteet kokoelmaan joko raahaamalla tai valitsemalla viitteet ja klikkaamalla alareunaan avautuvasta valikosta Organize. Viitteet näkyvät aina myös kokoelmassa All references.

Voit kerätä viitteitä Favorites-kokoelmaan klikkaamalla viitteen kohdalla olevaa tähteä.

Viitteiden poistaminen

Voit poistaa tarpeettoman viitteen Mendeleystä valitsemalla viitteen ja klikkaamalla sivun alalaidasta Delete. Jos haluat poistaa viitteen vain kokoelmasta, valitse viite ja klikkaa alareunasta Organize ja Remove from Collection. Viite säilyy muissa kokoelmissasi ja All references -kokoelmassa.

Viitteet siirtyvät Trash-kansioon. Trash-kansiossa voi joko palauttaa viitteet (Restore) tai poistaa pysyvästi Mendeleysta (Delete permanently).

Mendeley Reference Managerissa tai Mendeleyn selainversiossa ei toistaiseksi ole toimintoa, jolla voi etsiä tuplaviitteitä. Kokoelman viitteet voi kuitenkin järjestää esimerkiksi tekijän nimen (Authors) tai otsikon (Title) mukaan, jolloin tuplien löytäminen ja poistaminen on helpompaa.

Mendeleyn ilmaisessa versiossa on tilaa 2 gigatavua. Useimmille käyttäjille tämä riittää hyvin. Voit tarkistaa jäljellä olevan tallennustilan klikkaamalla oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi ja valitsemalla Settings ja Subscription.

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement