Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Mendeley-viitteidenhallintaohjelma: Tekstiviitteet ja lähdeluettelo Wordiin

Mendeley Cite

Kun olet ladannut Mendeley Citen, löydät sen Wordin välilehdeltä References. Klikkaa Mendeley Citen kuvaketta.

Valitse Sign in ja kirjaudu sisään Mendeley-tunnuksillasi.

 

Valitse viittaustyyli Citation Style -välilehdeltä. Suosittelemme käyttämään Cite Them Right 11th Edition - Harvard -tyyliä. Sitä voi käyttää sellaisenaan muokkaamatta, vaikka se poikkeaa Haaga-Helian raportointiohjeen mallista. Mikäli Cite Them Right -tyyli ei näy listassa, klikkaa alareunasta Select another style.

Viitteiden lisääminen

Valitse oikean reunan Mendeley Cite -sivupalkista kansio ja sieltä viite. Voit myös käyttää hakua. Paina lopuksi alareunan Insert citation -painiketta. Huom.! Älä käytä Wordin omia viittaustoimintoja yläpalkissa, vaan paina aina punaista Mendeley Cite -painiketta ja käytä oikeaan reunaan avautuvaa Mendeleyn viittaustoimintoa.

Kuvassa on valittu kansio ja sieltä viite.

 

Jos haluat tehdä lähdeviittauksen, jossa on useampi viite samassa, valitse kaikki haluamasi viitteet ja paina sen jälkeen Insert citation -painiketta.

 

Viitteen muokkaaminen

Jos sinun pitää muokata viitettä, esimerkiksi lisätä sivunumerot tai piilottaa tekijän nimi, voit tehdä sen klikkaamalla viitettä. Mikäli olet jo lisännyt viitteen tekstin joukkoon ja haluat jälkikäteen muokata sitä, klikkaa ensin viitettä tekstin joukossa tai etsi se Mendeley Cite -sivupalkin hakutoiminnolla.

 

Sivunumerot lisätään valitsemalla pudotusvalikosta Page. Kirjoita kenttään sivunumerot. Jos viitteeseen tarvitaan piste, myös se lisätään sivunumerokenttään. Jos haluat piilottaa kirjoittajan nimen, jotta tekstiviitteessä näkyisi vain julkaisuvuosi, rastita kohta Suppress author. Näin saat luotua tämäntyylisen viitteen: Baumin mukaan (2019)...

Jos haluat poistaa viitteen, klikkaa hiirellä viitteen päältä. Voit poistaa viitteen oikean reunan Mendeley Cite -valikossa klikkaamalla viitteen vieressä olevaa ruksia. Valitse sen jälkeen alareunasta Save changes.

Lähdeluettelon lisääminen

Kun haluat lisätä lähdeluettelon, varmista ensin, että kursorisi on kohdassa, johon haluat lähdeluettelon sijoittaa. Valitse Mendeley Cite -sivupalkista kohta More.

 

Valitse avautuvista vaihtoehdoista Insert Bibliography.

 

Ohjelma muistuttaa vielä siitä, että lähdeluettelo tulee siihen kohtaan, jossa kursori on. Lopuksi valitse Continue, jolloin lähdeluettelo ilmestyy dokumenttiisi.

 

Lähdeluettelon poistaminen

Lähdeluettelosi päivittyy automaattisesti aina, kun lisäät tai poistat viitteitä tai teet niihin muutoksia. Jos kuitenkin haluat jostain syystä poistaa lähdeluettelon, voit tehdä sen klikkaamalla lähdeluetteloa ja sen jälkeen esille tulevia kolmea pistettä vasemmassa yläkulmassa. Lähdeluettelo tulee kokonaan valituksi ja voit poistaa sen kuin poistaisit mitä tahansa tekstiä.

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement