Skip to Main Content

Mendeley-viitteidenhallintaohjelma: Lue kokotekstejä ja tee muistiinpanoja

Kokotekstien lukeminen

Mikäli olet tuonut viitteen mukana tiedoston Web Importerin avulla tai lisännyt tiedoston jälkikäteen, pystyt lukemaan sitä suoraan Mendeleyssä. Sitä ei siis tarvitse hakea esim. tietokannasta uudelleen.

Kun klikkaat viitettä, näet Read-painikkeen, mikäli viite sisältää tiedoston.

 

Jos Read-painiketta ei näy, viite ei sisällä tiedostoa. Mikäli sinulla on artikkeli tiedostona ja haluat lisätä sen Mendeleyssä olevaan viitteeseen, klikkaa viitteen tiedoissa kohtaa Files ja valitse tiedosto koneeltasi.

Yläpalkin työkaluilla voit muokata lukunäkymää:

  1. Sovita korkeuteen (Fit to height) tai leveyteen (Fit to width).
  2. Suurenna (Zoom in) tai pienennä (Zoom out) tekstiä.
  3. Kierrä tekstiä.
  4. Tallenna dokumentti.
  5. Etsi (Find in this PDF).
  6. Avaa viitteen tiedot ja muistiinpanot.

Työkalut

Voit tehdä muistiinpanoja Mendeleyhin tallentamiisi kokoteksteihin Mendeleyn sisäisillä työkaluilla.

Avaa kokoteksti ja näet yläreunassa työkalupalkin.

Toiminnot vasemmalta oikealle:

  1. Select text (nuolityökalu) - Voit valita kohtia tekstistä hiiren avulla. Käytä työkalua valitun tekstin kopioimiseen ja liittämiseen tai korostamiseen (Highlight).
  2. Highlight text ja Highlight rectangular (vaihtoehdot tulevat esille kynäsymbolin vieressä olevasta nuolesta). Korosta tekstiä tai aluetta (esimerkiksi kuvaa) kokotekstissä. Kun klikkaat korostettua tekstiä, voit lisätä tekstin muistikirjaasi (Add to Notebook)
  3. Sticky note - Voit luoda muistilappuja tekstin joukkoon.
  4. Voit vaihtaa korostuksen väriä.

 

Notebook

Pääset muistikirjaan klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Notebook. Muistikirjaan tehdyt merkinnät näkyvät kaikkien viitteidesi kohdalla eli ne eivät ole viitekohtaisia.

 

Annotations

Annotations-välilehdellä näet tekstin joukkoon lisäämäsi viitekohtaiset muistilaput (Comments) ja voit myös tehdä viitekohtaisia muistiinpanoja (General notes).

Jos viitteesi sisältää linkin tai linkkejä, pääset sitä kautta tietokantaan tai verkkosivulle, josta olet viitteen tuonut. Huomaathan, että osa tietokantalinkeistä saattaa toimia vain Haaga-Helian verkossa. Klikkaa viitettä, jotta näet siitä lisää tietoja, mm. mahdolliset linkit.

 

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement