Skip to Main Content

E-aineistot opetuksessa: Uutuusseuranta

HH Finna

Uutuusluettelo

Seuraa kirjastoon hankittuja uutuuksia HH Finnasta .

Uutuusvahti

Kun olet kirjautunut omalle HH Finna-tililesi , voit tallentaa tekemäsi haun uutuusvahdiksi ja saada tiedon uusista aineistoista sähköpostiisi. Uutuusvahti toimii vain kirjahaussa. Kun haluat seurata uutuusartikkeleita, tilaa hälytys artikkelitietokannassa.

Tietokantojen hälytykset ja RSS-syötteet

Tietokannoissa on mahdollista tilata hälytyksiä (alerts), joiden avulla voit seurata oman alasi uusinta tutkimusta. Voit valita seurattavaksesi esimerkiksi tietyn kirjoittajan julkaisuja tai artikkeleita, jotka käsittelevät määrittelemääsi aihealuetta.

Joissakin tietokannoissa voit valita TOC (Table of Contents) –hälytyksen, jolla sinulle lähetetään tietyn lehden uusimman numeron sisällysluettelo. Hälytyksiä voi usein tilata joko sähköpostiin tai RSS-syötteinä.

Hälytyspalvelujen käyttö saattaa edellyttää oman käyttäjätilin luomista tietokantapalveluun. Jos et halua käyttää automaattisia hälytyksiä, voit tallentaa tietokannassa tekemiäsi hakuja omalle käyttäjätilille ja käydä tekemässä hakuja uudestaan sinulle sopivana ajankohtana. Uusimmat aineistot saat esille järjestämällä hakutuloksen ilmestymisajankohdan mukaan. Omalle käyttäjätilille voi myös tallentaa hyödyllistä aineistoa ja esimerkiksi valita missä muodossa hakutulokset esitetään. 

Esimerkkinä alertin luonti Ebscon tietokannoissa:

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement