Skip to Main Content

E-aineistot opetuksessa: Uutuusseuranta

HH Finna

Seuraa kirjastoon hankittuja uutuuksia HH Finnasta!

Tietokantojen hälytykset ja RSS-syötteet

Tietokannoissa on mahdollista tilata hälytyksiä (alerts), joiden avulla voit seurata oman alasi uusinta tutkimusta. RSS feed logo.

Voit valita seurattavaksesi esimerkiksi tietyn kirjoittajan julkaisuja tai artikkeleita, jotka käsittelevät määrittelemääsi aihealuetta. HH Finnassakin voit tallentaa uutuusvahdiksi hakuja kirjahauissa ja saada tiedon uusista aineistoista sähköpostiisi.

Joissakin tietokannoissa voit valita TOC (Table of Contents) –hälytyksen, jolla sinulle lähetetään tietyn lehden uusimman numeron sisällysluettelo. Hälytyksiä voi usein tilata joko sähköpostiin tai RSS-syötteinä.

Hälytyspalvelujen käyttö saattaa edellyttää oman käyttäjätilin luomista tietokantapalveluun. Jos et halua käyttää automaattisia hälytyksiä, voit tallentaa tietokannassa tekemiäsi hakuja omalle käyttäjätilille ja käydä tekemässä hakuja uudestaan sinulle sopivana ajankohtana. Uusimmat aineistot saat esille järjestämällä hakutuloksen ilmestymisajankohdan mukaan. Omalle käyttäjätilille voi myös tallentaa hyödyllistä aineistoa ja esimerkiksi valita missä muodossa hakutulokset esitetään. 

Esimerkkinä alertin luonti Ebscon tietokannoissa:

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement