Skip to Main Content

E-aineistot opetuksessa: E-lehdet

Yleistä

Tälle sivulle kootuista tiedonlähteistä voit etsiä lehtiä ja niiden artikkeleita. Mukana on sekä laajalle yleisölle suunnattuja lehtiä, ammattilehtiä että tutkimusjulkaisuja. Yleensä tietokannoissa voi rajata hakua aineiston tyypin mukaan.

Miten tarkistan, onko jokin tietty lehti tai artikkeli luettavissa Haaga-Helian tietokannoissa?

  • Hae lehteä HH Finnan perushaun (kirjaston kokoelmat) kautta. Kirjoita lehden nimi tai ISSN-tunnus. Voit hakea sekä kotimaisia että kansainvälisiä lehtiä.
  • Hae kotimaista artikkelia artikkelin nimellä HH Finnan perushaussa (kirjaston kokoelmat). Artikkelin otsikko kannattaa laittaa lainausmerkkeihin, esimerkiksi "Työssä oppiminen edellyttää luottamusta".
  • Hae kansainvälistä artikkelia artikkelin nimellä HH Finnan artikkelihaulla. Artikkelin otsikko kannattaa laittaa lainausmerkkeihin, esimerkiksi "Big Data and consumer behavior: imminent opportunities".

Tieteellisiä lehtiä ja artikkeleita

Vertaisarviointi on tieteen ja tutkimuksen laadunvarmistustapa. Saman tieteenalan asiantuntijat arvioivat artikkelin ennen kuin se hyväksytään julkaistavaksi. Voit varmistaa artikkelin vertaisarvioinnin ko. lehden tiedoista tietokannassa (klikkaa lehden nimeä) tai hakea lehden kotisivun netistä. Hae tieteellisiä vertaisarvioituja artikkeleita rajauksella "Scholarly journals", "Peer reviewed" tai "Research article".

Myös tieteellisissä konferensseissa julkaistaan tutkimusta. Konferenssijulkaisuja voi hakea rajauksella "Conference proceedings", "Conference papers" tai "Proceeding papers".

Osassa tietokannoista on myös muuta kuin tieteellistä sisältöä. Katso tietokannan kuvaus viemällä kursori tietokannan nimen päälle.

Tutkimusartikkeleita voi hakea myös HH Finnan artikkelihaulla tai tutkimustietoon erikoistuneella hakukoneella Google Scholarilla.

Monialaiset tietokannat

Viitteitä tutkimusjulkaisuihin

Tiettyyn alaan erikoistuneet tietokannat

Tietotekniikka

Matkailu

Liikunta

Markkinointi ja mainonta

Mistä vertaisarvioituja artikkeleita löytää?

Ulkomaisten artikkelien haku, esimerkkinä ProQuest.

Ammattilehdet, sanoma- ja aikakauslehdet

Tietokannan kuvauksen näet viemällä kursorin tietokannan nimen päälle.

Sanoma- ja aikakauslehtiä

Ammattilehtiä

Kasvatustiede

Liiketalous

Tietotekniikka

Viestintä

Jos artikkelia ei löydy Haaga-Helian lisensoiduista tietokannoista

Etsi artikkelia avoimen julkaisemisen palveluista

Avoimet julkaisut (Open Access) ovat ilmaiseksi saatavilla internetissä ja vapaasti kopioitavissa, tulostettavissa ja linkitettävissä. Open Access -julkaisuja voi paikantaa mm. seuraavien palvelujen kautta

Pyydä artikkelia kirjaston kaukopalvelun kautta

Pyydä artikkelia suoraan tutkijalta

  • Ota yhteyttä tutkijaan sähköpostitse. Verkossa kirjoittajan (corresponding author) nimi ja sähköpostiosoite on yleensä näkyvissä artikkelin esikatselussa, vaikka itse kokotekstiartikkelia ei pääsisikään lukemaan maksutta.

Tarkemmin aiheesta FinElibin kokoamalta sivustolta Alternative Access - vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin.

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement