Skip to Main Content

Näin haet tietoa: Lehdet ja artikkelit

Lehti- ja artikkelitietokannoista

Tälle sivulle kootuista tiedonlähteistä voit etsiä lehtiä ja niiden artikkeleita. Mukana on sekä laajalle yleisölle suunnattuja lehtiä, ammattilehtiä että tutkimusjulkaisuja. Yleensä tietokannoissa voi rajata hakua aineiston tyypin mukaan.

Vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita voit hakea rajauksella "Scholarly journals", "Peer reviewed" tai "Research article".

  • Vertaisarviointi on tieteen ja tutkimuksen laadunvarmistustapa. Saman tieteenalan asiantuntijat arvioivat artikkelin ennen kuin se hyväksytään julkaistavaksi.
  • Tieteelliset julkaisut kertovat käyttämästään vertaisarvioinnista. Voit varmistaa artikkelin vertaisarvioinnin ko. lehden tiedoista tietokannassa (klikkaa lehden nimeä) tai hakea lehden kotisivun netistä.

Tutkimusartikkeleita voi hakea myös HH Finnan artikkelihaulla .

Kotimaiset lehdet, artikkelit ja uutiset

Tutkimusjulkaisuja

Sanoma- ja aikakauslehtiä

Tietokantoja, joista voit hakea monia lehtiä ja artikkeleita
Yksittäisiä lehtiä

Kansainvälisiä lehtiä ja artikkeleita

Tutkimusjulkaisuja

Osassa tietokannoista myös muuta sisältöä, katso tietokannan kuvaus.

Viitteitä tutkimusjulkaisuihin

Sanoma- ja aikakauslehtiä

Tietokantoja, joista voit hakea monia lehtiä ja artikkeleita
Yksittäisiä lehtiä
Tietokantoja, joista voit hakea monia lehtiä ja artikkeleita
Yksittäisiä lehtiä

Jos artikkelia ei löydy Haaga-Helian lisensoiduista tietokannoista

Etsi artikkelia avoimen julkaisemisen palveluista

Avoimet julkaisut (Open Access) ovat ilmaiseksi saatavilla internetissä ja vapaasti kopioitavissa, tulostettavissa ja linkitettävissä. Open Access -julkaisuja voi paikantaa mm. seuraavien palvelujen kautta

Pyydä artikkelia kirjaston kaukopalvelun kautta

Pyydä artikkelia suoraan tutkijalta

  • Ota yhteyttä tutkijaan sähköpostitse. Verkossa kirjoittajan (corresponding author) nimi ja sähköpostiosoite on yleensä näkyvissä artikkelin esikatselussa, vaikka itse kokotekstiartikkelia ei pääsisikään lukemaan maksutta.

Tarkemmin aiheesta FinElibin kokoamalta sivustolta Alternative Access - vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin .

Google Scholar

Google Scholar on tutkimustietoon erikoistunut hakukone. Osa kirjaston e-aineistoista on haettavissa myös Google Scholarilla. Lisäksi sillä voi hakea avoimesti saatavilla olevia tutkimusartikkeleita ja -raportteja.

Kun haluat hakea tiettyä lehteä

Hae lehteä kaikista Haaga-Helian tietokannoista HH Finnan kautta. Kirjoita lehden nimi tai ISSN-tunnus. Voit hakea sekä kotimaisia että kansainvälisiä lehtiä.

Kun haluat hakea tiettyä kansainvälistä artikkelia

Tee haku artikkelin nimellä HH Finnan artikkelihaulla. Artikkelin otsikko kannattaa laittaa lainausmerkkeihin, esimerkiksi "Big Data and consumer behavior: imminent opportunities".

 

Miten haen ulkomaista lehtiartikkelia tietystä aiheesta? Esimerkkeinä HH Finnan artikkelihaku ja ABI Inform ProQuest -tietokanta

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement