Skip to Main Content

Haaga-Helian julkaisemisen opas: Tutkijatunnisteet ja -verkostot

Tässä oppaassa kerrotaan Haaga-Helian julkaisemisen käytännöistä ja annetaan ohjeita esim. julkaisutietojen ilmoittamiseen.

ORCID® Haaga-Heliassa

Haaga-Helia suosittelee TKI-työtä tekeviä henkilöstön jäseniä luomaan itselleen ORCID iD:n.

ORCID on avoin, julkinen, kansainvälinen ja yhteisöperustainen tutkijatunnisteiden rekisteri, jonka tavoitteena on tukea yhteentoimivuutta eri järjestelmien ja organisaatioiden välillä. ORCID tarjoaa tutkijalle pysyvän yksilöivän digitaalisen tunnisteen, ORCID iD:n, jonka avulla voi erottua muista tutkijoista ja joka mahdollistaa tutkimustuotosten automaattisen linkittämisen toisiinsa.

Henkilökohtaisena tunnisteena voit käyttää sitä kaikissa yhteyksissä, jotka liittyvät tutkimukseesi, kuten julkaisujen käsikirjoitusten nimien yhteydessä, konferenssiesityksissä, ansioluettelossa, rahoitushakemuksissasi tai ilmoittaessasi julkaisuja Justukseen. ORCID-tunnisteen voi liittää esimerkiksi rahoittajien ja kustantajien ylläpitämiin tunnistejärjestelmiin

Tunnisteen luominen on nopeaa ja ilmaista.

ORCIDin hyötyjä ovat mm.

  • Yksiselitteinen tunniste auttaa välttämään nimen kirjoitusasuun ja samannimisyyksiin liittyvät epäselvyydet
  • Tuotostesi näkyvyys ja löydettävyys paranee
  • Tutkimustuotoksesi voidaan tunnisteen avulla linkittää toisiinsa
  • Julkaisutietojen siirtäminen kustantajilta viitetietokantoihin ja edelleen ORCID-rekisteriisi ja muihin palveluhiin, kuten tiedejatutkimus.fi portaaliin , voidaan automatisoida.

Tutkijaprofiilit

Tutkijaprofiileissa tutkijat voivat luoda henkilökohtaisen tunnisteen. Tunniste mm. helpottaa tutkijoiden erottamista toisistaan ja ehkäisee nimiepäselvyyksistä johtuvia ongelmia.

 

Tutkijaverkostoja

Verkostoidu, jaa julkaisujasi, seuraa alasi uusinta tutkimusta, ylläpidä julkaisuluetteloasi. Muista tarkistaa Sherpa/Romeo -palvelusta julkaisusi kustantajan linjaukset julkaisun jakamisesta.

Lisäksi voit jakaa tietoa artikkelistasi somessa. Vinkkejä tutkijan some-viestintään Vastuullinen tiede -sivustolla .

Saavutettavuusseloste / Accessibility Statement